Vragen over zoekopdrachten en e-mailalerts

Vragen over zoekopdrachten en e-mailalerts

Hoe maak ik een e-mailalert aan voor een zoekopdracht? Hoe kan ik mijn opgeslagen zoekopdrachten en e-mailalerts bewerken? Hoe kan ik een zoekopdracht verwijderen? Het antwoord op deze vragen en meer vind je in deze FAQ over opgeslagen zoekopdrachten op Chemiewerkt.nl.

Hoe maak ik een e-mailalert aan voor een zoekopdracht?

Om een e-mailalert aan te maken voer je eerst een zoekopdracht uit. Hierbij voeg je alle criteria in die je in de opgeslagen zoekopdracht wilt opnemen. Klik bovenaan het zoekresultaat op de link "maak e-mailalert". Vervolgens kies je hoe vaak je een e-mailalert van de betreffende zoekopdracht wilt ontvangen.

Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van jouw opgeslagen zoekopdrachten. Deze kun je verwijder, bewerken of vervangen.

Ik heb een e-mailalert aangemaakt, maar ik ontvang geen email?

Je ontvangt alleen een e-mailalert als er nieuwe vacatures zijn die aan jouw zoekopdracht voldoen. Indien er geen nieuwe vacatures zijn geplaatst die daaraan voldoen zal je dus geen e-mailalert ontvangen in je inbox.

Tip: Het kan zijn dat je opgeslagen zoekopdracht te specifiek is. Verwijder in dat geval je opgeslagen zoekopdracht via de pagina Mijn Account en voer een nieuwe zoekopdracht uit met een wat ruimere criteria. Klik vervolgens in het zoekresultaat bovenaan op de link "maak e-mailalert" om hiervan een nieuwe e-mailalert aan te maken.

Hoe kan ik mijn opgeslagen zoekopdrachten en e-mailalerts bewerken of verwijderen?

Via de pagina Mijn Account kun je de opgeslagen zoekopdrachten met de daaraan gekoppelde e-mailerts bewerken of verwijderen. Je kunt hier de titel van de zoekopdracht aanpassen en aangeven hoe vaak je de e-mailalert wilt ontvangen.

Tip: Voldoet je opgeslagen zoekopdracht niet. Verwijder deze dan via de pagina Mijn Account. Plaats vervolgens een nieuwe zoekopdracht en bewaar het resultaat opnieuw als e-mailalert. Je kunt verschillende zoekopdrachten met daaraan gekoppelde e-mailalerts opslaan.

Als ik klik op een vacaturelink in mijn e-mailalert staat er dat de vacature niet meer bestaat. Hoe kan dit?

Werkgevers mogen zelf kiezen hoe lang een vacature online staat. Het kan voorkomen dat een vacature kort nadat de e-mailalert verstuurd is niet meer actief is. Het kan ook dat de werkgever heeft besloten de vacature offline te halen. In dat geval kun je soms een melding krijgen dat een vacature niet meer bestaat.

Mijn vraag staat hier niet tussen

Heb je een vraag hebt die hier niet beantwoord wordt? Neem dan contact op met helpdesk@chemiewerkt.nl.