Vragen over solliciteren

Vragen over solliciteren

Wat gebeurt er precies wanneer ik naar een vacature solliciteer via Chemiewerkt.nl? Kan ik zonder registratie solliciteren? Kan ik tijdens het solliciteren een sollicitatiebrief bijvoegen? Kan ik ergens bijhouden naar welke functies ik heb gesolliciteerd? Het antwoord op deze vragen en meer vind je in deze FAQ over solliciteren op Chemiewerkt.nl.

Als je een interessante vacature hebt gevonden kun je via de solliciteerknop solliciteren naar de betreffende functie.

Wat gebeurt er precies wanneer ik naar een vacature op Chemiewerkt.nl solliciteer?

Tijdens het sollicitatieproces wordt je gevraagd je persoonlijke gegevens in te vullen en een actueel cv bij te voegen. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de werkgever, die vervolgens rechtstreeks contact met je kan opnemen.

Moet ik een account hebben voordat ik kan solliciteren?

Nee, als je nog geen account hebt op Chemiewerkt.nl kan je gewoon solliciteren via de site. Als je nog geen account hebt op Chemiewerkt.nl heeft de werkgever minder informatie over je. Ook andere bedrijven kunnen je dan niet benaderen voor werk.

Heb ik een cv nodig om te kunnen solliciteren?

Ja, een werkgever wil graag je cv kunnen inzien om te beoordelen of je een geschikte kandidaat bent voor de functie waarnaar je solliciteert. Je kunt je cv tijdens het sollicitatieproces bijvoegen. Je cv wordt na het registreren bewaard bij je account, zodat je het bij de volgende sollicitatie direct bij de hand hebt.

Tip: Je kunt het cv dat je hebt gebruikt bij de sollicitatie direct vindbaar maken in de cv-Database. Hierdoor ben je direct vindbaar voor werkgevers die op zoek zijn in onze cv-Database naar geschikte kandidaten voor hun vacatures, en vergroot je je kans op een nieuwe baan dus aanzienlijk!

Kan ik tijdens het solliciteren een sollicitatiebrief bijvoegen?

Tijdens het sollicitatieproces kun je een tekst invoeren die meegestuurd wordt met je cv en contactgegevens naar de werkgever. Je kunt hiervoor de standaardtekst gebruiken, maar indien gewenst kun je deze tekst aanpassen om je sollicitatie te motiveren en in je eigen woorden aan te geven waarom jij de geschikte kandidaat bent voor de functie.

Kan ik ergens bijhouden naar welke functies ik heb gesolliciteerd?

Ja, indien je geregistreerd bent kan je op de pagina Mijn Account vind je onder "Mijn sollicitaties" een overzicht van alle vacatures waarop je hebt gesolliciteerd.

Mijn vraag staat hier niet tussen

Heb je een vraag hebt die hier niet beantwoord wordt? Neem dan contact op met helpdesk@chemiewerkt.nl.