1e graads docent Biologie in Leidschendam

Bedrijfsnaam: Veurs Lyceum
Plaatsingsdatum: 07/06/2020
Standplaats: Leidschendam

Functieomschrijving

Unieke kans! We zoeken een bevlogen docent biologie (1e graads) die mee wil bouwen aan het biologie onderwijs van het Veurs Lyceum en de ontwikkeling van het TECHNASIUM van de school. 
Wij zoeken een docent voor 0,5 fte, dat is exclusief mogelijke uitbreiding vanwege TECHNASIUM.

Je geeft les in de bovenbouw van ons havo/vwo, daarmee ben je verantwoordelijk voor de voorexamen en examenklassen.

Je bent een toegankelijke professional die met plezier werkt met de leerlingen en met kwaliteit en deskundigheid werkt aan het biologie onderwijs. Je kunt goed samenwerken en hecht aan een prettige werksfeer.

Daarnaast wil je graag een rol spelen bij het inrichten van het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) dat hoort bij het technasiumonderwijs. Lees meer daarover verderop in de vacature of bekijk het filmpje over het Technasium.

De sectie biologie bestaat uit twee andere collega's en een technisch onderwijsassistent (toa). Gezamenlijk dragen jullie het biologie onderwijs op het Veurs Lyceum.

We zijn op zoek naar een 'bouwer'; een collega die allereerst verstand heeft van het vak biologie en dit met plezier wil en kan geven binnen onze bovenbouw havo/vwo. We hopen in deze persoon ook iemand te ontmoeten die het bèta-technisch onderwijs mede vorm wil geven. Er ligt een prachtige kans.

Met ingang van schooljaar 20/21 is het Veurs Lyceum aangesloten bij stichting Technasium. In het schooljaar 19/20 hebben we het introductiejaar succesvol doorlopen. In schooljaar 20/21 draaien we deeerste pilotklassen Onderzoek & Ontwerpen. Ook daar zou je als nieuwe collega biologie een rol in kunnen spelen. Graag zelfs!

Kijk hier voor een filmpje over het Technasium:
https://www.technasium.nl/wat-het-technasium
https://voorburgsdagblad.nl/algemeen/veurs-lyceum-op-weg-naar-technasium

Wist je dat alle scholen van Spinoza werken met het COOL-platform. Via COOL hebben leerlingen en docenten via een centraal dashboard toegang tot applicaties zoals Magister, Google Classroom, digitaal lesmateriaal en apps. Als medewerker kun je trouwens via een app je salarisstrook bekijken en persoonlijke wijzigingen doorgeven, wel zo makkelijk!

Functie-eisen

Het Veurs Lyceum (www.veurslyceum.nl) is een school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Leidschendam. Met 750 leerlingen is de school relatief klein. We zijn met ingang van schooljaar 20/21 een Technasium. Daarnaast bieden we een talentstroom Sport aan waarin de 21e eeuwse vaardigheden centraal staan. Leerlingen klassen 1 t/m 5 maken gebruik van
een laptop ter ondersteuning van het leerproces en de boeken.

TECHNASIUM
Met ingang van schooljaar 20/21 zijn we een Technasium, waardoor er veel is aandacht voor onderwijs en samenwerking tussen de bètavakken, kunst en de zaakvakken. Het Technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-technisch onderwijs op havo en vwo. Leerlingen (mavo/havo/vwo) volgen vanaf de brugklas het vak Onderzoek & Ontwerpen, waarvoor we ook intensief samenwerken met bedrijven in de (wijde) omgeving.

DE LESSEN
We werken volgens het 80-minuten rooster. Dat houdt in dat de lesdag uit 3 of 4 lessen van 80 minuten bestaat. Naast deze lessen kiezen leerlingen flexuren; invulling van deze uren is aan de leerlingen zelf. Bij een een full time-aanstelling geef je 15,5 lesuren per week.

Hierom wil je werken bij het Veurs Lyceum:
- kleine, slagvaardige docententeams
- aandacht voor jouw ontwikkeling
- veel samenwerking in een open sfeer
- een goed geoutilleerd schoolgebouw
- een krachtig inwerk- en begeleidingsprogramma voor nieuwe collega's en/of startende docenten

Je zult op het Veurs Lyceum collega’s treffen die graag ontwikkelen en vernieuwen binnen en buiten hun eigen vak. Onze school staat in Leidschendam, gelegen tussen Leiden en Den Haag. De verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend.


 

 

Aanbod/arbeidsvoorwaarden
Het Veurs Lyceum is behoort tot één van de eerste Opleidingsscholen (OSH) in de regio en biedt daardoor een uitgebreide Inductietraject voor startende docenten en/of nieuwe collega's. Via de eigen Veurs Academy biedt de school eigen scholing aan op het gebied van activerende werkvormen, inzet van ict t.b.v. de vaklessen en bijvoorbeeld Digital Skills voor de lessen.

Het Veurs Lyceum behoort daarnaast bij de scholengroep Spinoza (www.scholengroepspinoza.nl) die een uitgebreid pakket aan extra's bieden aan collega's. Je ontvangt naast een goed salaris en de vakantie-uitkering ook een eindejaarsuitkering van 8%. Wij bieden goede regelingen, zoals een fietsplan met een hoge maximum vrijstelling, een fitnessregeling, reiskosten die je kunt uitruilen met je eindejaarsuitkering, maar ook stoelmassages en verzekeringen met collectiviteitsregelingen!

Benoeming is op basis van de uren die worden gegeven en de taken die iemand daarnaast doet. Inschaling is nader overeen te komen conform cao-VO. 

Samenvatting

Plaatsingsdatum :
07/06/2020
Referentienummer :
103311
Standplaats :
Leidschendam
Adres :
-
Postcode :
2261 AA
Opleidingsniveau :
HBO
Uren :
Nader te bepalen
Dienstverband :
Tijdelijk
Werkervaring :
N.V.T.
Contactgegevens :
bekijk